Laden...

De zaal

Groepszaal

In de groepszaal worden wekelijks verschillende groepslessen aangeboden. Deze zitten inclusief in de prijs van uw fitnessabonnement, je hoeft hiervoor dus niet bij te betalen. Er kunnen ook meerdere groepslessen op één avond gevolgd worden. Reserveren op voorhand is niet nodig!

Kracht

Het Conditie Centrum Tielt heeft verschillende ruimtes waar onze krachttoestellen staan. Wij proberen onze toestellen zo goed mogelijk bij elkaar te plaatsen volgens spiergroep.

Cardio

De cardiotoestellen bevinden zich op de bovenverdieping. Je kan er tal van toestellen terugvinden: loopband, wandelband, fietsen, stairmaster, roeitoestel enz…

Reglement

1. Betaal CONTANT (cash).

2. De DRAAIPOORT (ingang) mag niet overschreden worden zonder het gebruik van uw geldige lidkaart of toestemming van een verantwoordelijke (niemand kruipt onder of over de draaipoort!).

3. Iedereen moet een HANDDOEK bijhebben in de trainingzaal.

4. In de zaal mag NIET getraind worden met DEZELFDE SCHOENEN als diezelfde waarmee je van buiten komt (zelf proper), gelieve een 2de paar bij te hebben of te trainen blootvoets of met sokken aan.

5. Na gebruik van de GEWICHTEN (halters, etc..) moeten deze evenals de gebruikte SCHIJVEN (bankdrukken, etc..) terug op hun plaats gezet/gelegd worden.

6. In de trainingszaal mogen enkel in het centrum aangekochte DRANKEN verbruikt worden, gelieve geen drank dat je meebrengt van thuis bij u in de zaal te hebben.

7. Er mag NIET gerookt worden in de trainingszaal, noch in de kleedkamers (gelieve naar buiten te gaan)!

8. KINDEREN onder de 10j mogen NIET in de zaal lopen. Kinderen tussen 10-14j mogen in de zaal mits betaling en onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de ouders of voogd. Kinderen vanaf 14j trainen onder dezelfde voorwaarden als volwassenen.

9. Enkel bestuursleden en verantwoordelijken mogen achter de toog komen (dit om misverstanden te voorkomen)!

10. Er mogen GEEN auto’s geparkeerd worden op de sport domeinen van de ‘Watewy’!

11. Het bestuur beslist over het gebruik van de kleedkamers door een vereniging vreemd aan het conditiecentrum en over het gratis verlenen van een lidkaart aan een persoon (vb.: leraars van scholen, trainers van verenigingen, ereleden,…).

12. Bepaalde leden van het conditiecentrum kunnen een sleutel krijgen van de zaal om te trainen. Dit zijn de bestuursleden en diegene die door het bestuur als verantwoordelijke zijn aangeduid.

13. Indien u blessures of ziektes heeft die kunnen leiden tot een extra begeleiding bij het trainen, dan moet u dit telkenmale melden aan de verantwoordelijke bij het binnen komen. Bij twijfel kan u een vragenlijst vragen.

Geschiedenis

De VZW Tielt Conditiecentrum wordt gerund door 6 bestuursleden en een 20-tal vrijwilligers die zich volledig gratis ( zonder verloning of vergoeding ) dagdagelijks inzetten om “aan een maximum aan sporters van Tielt en omgeving de kans te bieden om aan zeer democratische prijzen op een aangename manier te sporten”.

Wij hopen dit in de toekomst zo te kunnen houden en rekenen daarom op uw medewerking. Gelieve daarom, zonder uitzondering, rekening te houden met de paar regeltjes die in ons intern reglement van de zaal te vinden zijn.

Het verhaal van het Conditiecentrum begint in de jaren tachtig, aan de Tieltse watertoren. De geestelijke vader is Dr Johan Denolf. Als de fitness-interesse groeit, verhuist het gezelschap naar een kleuterklasje in de Watewy. Toen ook dit klasje te klein werd, verhuisde de club terug naar de Europahal te Tielt. Hier doen Luc en Didier hun intrede. Eind de jaren 90 werd de Europahal gesloopt. Er diende teruggeplooid te worden in de totaal verouderde ‘Watewy’ gebouwen. Maar niet getreurd, de harde kern van CCT ( Luc, Didier, Dirk, Jurgen ) waren de voortrekkers om dit gebouw nieuw leven in te blazen. Met vereende krachten werd alles opgekuist en werden de kleedkamers terug geïnstalleerd. Kosten noch moeite werden gespaard om de oude gebouwen om te turnen tot een relatief moderne fitnesszaal.

Doordat niemand van de medewerkers betaald werd, kon de club investeren in de gebouwen en het materiaal. Ondertussen zijn we geëvolueerd tot een moderne en zeer performant uitgeruste fitnesszaal waar “ iedereen “ welkom is.

De club beschikt zowat over “alle” bestaande cardio en kracht toestellen. Dit maakt ons prijs-kwaliteit tot een voorloper in België. CCT biedt hiernaast ook dagelijks groepstrainingen aan.

De club wil vooral “ sport voor allen “ aanbieden. Competitieatleten kunnen bij ons NIET inschrijven, maar zijn zoals iedereen uiteraard van harte welkom.

CCT draait ondertussen op volle toeren met een erg breed en alledaags publiek. Fitness zit duidelijk nog steeds in de lift. CCT wil eerder dan een competitieclub een club zijn waar iedereen zich thuisvoelt.

BESTUUR

De bestuursleden van het Tielts Conditiecentrum staan vrijwillig in voor de organisatie en coördinatie van het CCT.

1. Luc De Vrieze Voorzitter
2 Steven Van Laere Secretaris
3 Didier Vandecasteele Penningmeester
4. An Vannieuwenhuyze Verantwoordelijke voor de groepstraining
5. Loïc Bouckaert Bestuurslid
6. Jozef Verbeke Bestuurslid

 

  • Zin om gratis mee te werken met onze club – neem contact met Didier of An.

BEN JE BENIEUWD NAAR ONZE ZAAL?

NEEM DAN ZELF EEN KIJKJE NAAR ONZE FOTO’S